Wed, Oct 21 | Workshoppe @AstroAWANI

Melabur Sekarang! Memahami Saham Patuh Syariah

Simpan duit di bawah bantal? Nasihat lapok ini tiada tempat di dalam dunia moden sekarang! Anda perlu memastikan duit anda bekerja keras. Cara paling efektif ialah dengan melabur. Sertai bengkel khas anjuran LINC dengan kerjasama VI College. Pelajari selok-belok pelaburan saham patuh Syariah!
Registration is Closed
Melabur Sekarang! Memahami Saham Patuh Syariah

Date & Time

Oct 21, 2020, 11:00 AM – 12:00 PM
Workshoppe @AstroAWANI

Speakers

HELMY KASIM

Speaker, Trainer dan Coach untuk VI College

Beliau pernah berkhidmat dengan beberapa syarikat multi nasional termasuklah Bank Pelaburan. Pernah memegang jawatan sebagai Pengurus Besar dalam firma penasihat kewangan berlesen daripada Bank Negara Malaysia (BNM) dan Suruhanjaya Sekuriti yang menawarkan perkhidmatan penasihat kewangan dan pelaburan patuh syariah yang merangkumi pelaburan saham dan perancangan persaraan.

Beliau juga merupakan ahli Perancang Kewangan Berdaftar Syariah (“Shariah Registered Financial Planner (SRFP)”) yang berdaftar di Majlis Perancangan Kewangan Malaysia (“Malaysian Financial Planning Council (MFPC)”) dan mempunyai kelayakan untuk Melatih Pelatih oleh MFPC. Beliau juga pernah menulis beberapa artikel mengenai pelaburan.

Beliau percaya bahawa pelaburan saham yang menggunakan kaedah Melabur Nilai merupakan satu proses yang perlu dipelajari oleh setiap orang dalam menangani isu keperluan kewangan dan untuk mencapai matlamat kewangan peribadi serta dapat memberi pelbagai manfaat secara amnya.

DANIEL LIM

Speaker, Trainer dan Coach untuk VI College

Daniel Lim adalah seorang pelabur yang mempunyai pengalaman pelaburan hartanah selama 5 tahun dan pengalaman praktikal sebanyak 3 tahun melabur di pasaran saham.

Dengan pengetahuan yang begitu luas dalam kedua-dua jenis pelaburan, beliau dapat membina kekayaannya dengan apa yang dikenali sebagai kaedah “twin turbo” di mana kekayaan peribadinya melonjak dalam masa yang singkat.

Beliau kini ialah speaker, trainer dan coach untuk VI College di mana beliau mengajar value investing kepada ratusan pelajar di Malaysia. Selain daripada mengembangkan kekayaan peribadinya, dia juga sedang menguruskan portfolio kewangan keluarganya sebanyak 7 digit yang terdiri daripada hartanah dan saham. Impian dan misi peribadinya adalah untuk mencapai kebebasan masa dan kewangan serta menolong orang lain merealisasikan impian mereka melalui pelaburan saham.

[MODERATOR]

DINO OMAR

Anchor, Astro AWANI

Registration is Closed

Share This Event